About Leonwood

About Leonwood

Wie dan?

Mijn naam is Leon Loef en ik ben 45 jaar oud. Ik woon in Berkel en Rodenrijs met mijn vrouw en twee prachtige dochters. Voor mijn dagelijkse werkzaamheden zit ik heel de dag achter een beeldscherm, en om daar een beetje aan te ontsnappen probeer ik in mijn vrije tijd zo analoog mogelijk bezig te zijn. Dit doe ik onder andere met fietsen, skateboarden en de laatste anderhalf jaar dus bogen bouwen.

Waarom dan?

Wat betreft het bouwen van bogen, dit is toen ik een jaar of 8 was begonnen toen we in ons dorp van lange lange bamboestokken met een touwtje eraan een "indianenboog" maakten. Dit is mij altijd bij gebleven als een fantastisch spelletje en toen ik een jaar of twee geleden ergens op een middeleeuws evenement waar ik met mijn vrouw en kinderen op bezoek was een bogenbouwer aan het werk heb gezien, was mijn interesse weer gewekt.

Hoe dan?

Toen ben ik op internet gaan zoeken en kwam er al snel achter dat er enorm veel te vinden was over het maken van traditionele handbogen. Na een tijdje browsen kwam ik op de site van Jan van der Veen terecht. Daar staan veel goede tips over hoe te beginnen. Met hulp van deze site een boog uit een lat grenen gemaakt. Dit was erg leuk om te doen! Daarna heb ik een workshop bij Erwin Blom gedaan en mijn eerste "echte" boog en een nieuwe verslaving waren geboren!

Contact

Mocht je na het bekijken van mijn site nu meer over mij of mijn bogen willen weten, neem gewoon contact met mij op!