Massuranduba flatbow update

massuranduba flatbow handle

Tilleren

Na het grove shape werk met mijn trekmes ben ik overgestapt op de rasp om de buik wat dunner te maken. Dit doe ik altijd tot de armen een beetje beginnen te buigen als ik er flink wat kracht op zet. Hierna begint het preciezere tillerwerk met de schraper. Voor deze boog heb ik de uiteinden wat stijf gehouden met als gevolg een soort holmengaard tillervorm. De uiteinden kan ik dan lekker smal maken voor een hogere pijlsnelheid.

Handvat

Omdat dit eigenlijk een soort testboog voor me is heb ik ook eens wat geprobeerd met het handvat. Pijlopleggers hou ik niet van maar een “pistolgrip” is eigenlijk wel lekker. Dit in een gematigde vorm uit het handvat geraspt maar dan zonder de pijloplegger zodat je wel vanaf de hand kunt schieten

Inschieten

Nadat ik een stuk of 50 keer geschoten heb is de tiller enigszinds veranderd en heb ik de onderste arm nog flink wat afgeschraapt. Daarna op de club ingeschoten op 25 meter, ging prima! 44 pond op 28 inch.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *