Hazelaar HLD

hazelaar hld

Geen platte buik

Eén van mijn favoriete bogenbouwers die vaak bogen post op het primitive archer forum is Simon Siess (primitive-bows.com) uit Duitsland. Hij maakt echt prachtige bogen en is een paar jaar geleden begonnen met zogenaamde “Hollow Limb Design” bogen. Hij heeft de theorie dat vooral bij kleine diameter takken het uithollen van de armen aan de buikzijde een betere verspreiding van de druk oplevert, alsmede een lichter totaalgewicht. Dit wilde ik al een tijd proberen dus een redelijk dunne tak genomen om een hazelaar hld testen.

Het uithollen van de armen in eerste instantie met een hole steekbeitel gedaan en later met een schraapstaal. Dit werkte eigenlijk erg makkelijk met hazelaar. Gaat niet erg snel natuurlijk maar je hebt fantastische controle.

Omdat ik erg van selfbows met “flipped tips” hou en om de boog nog wat meer te laten werken voor de test heb ik na het eerste opspannen de tips dus gebogen met stoom. De boog kwam precies op 50 pond op 28 inch uit en heeft tot op heden bijna geen set. Dit is best bijzonder voor een 64 inch selfbow met recurves.
Omdat dit een relatief dunne tak was en ik deze over de lengte gespleten heb vond ik het handvat wat dun dus daar heb ik nog een stuk mahonie opgelijmd.

Stats:

Houtsoort: hazelaar
Lengte: 64 inch
Trekgewicht: 50 lbs op 28 inch
Handvat: mahonie, paracord wikkel
Extra’s: ipé tip overlays


Fotos:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *